Home   Stand / Uitslagen   Gastenboek


GRC 4 REDT HET NET NIET TEGEN ZNC 2: 3-2

6 april 2013, door Rolf Sieben Na 3 weken zonder voetbal speelde GRC 4 eindelijk weer ‘s 90 minuten. Tegen ZNC 2 werd helaas met 3-2 het onderspit gedolven, al had de wedstrijd ook (nog) in een gelijkspel kunnen eindigen. Om 11 spelers (ik durf het woord fit niet eens in de mond te nemen) […]

6 april 2013, door Rolf Sieben

Na 3 weken zonder voetbal speelde GRC 4 eindelijk weer ‘s 90 minuten. Tegen ZNC 2 werd helaas met 3-2 het onderspit gedolven, al had de wedstrijd ook (nog) in een gelijkspel kunnen eindigen. Om 11 spelers (ik durf het woord fit niet eens in de mond te nemen) in het veld te brengen was wel de hulp van de GRC 3 zondag nodig. GRC 4 beschikte zelf over 8 spelers (om 12.10 uur nog over 9, maar daarover straks meer) en met de inbreng van Dennis, Martijn, Wallie en Erwin van zondag 3 kwam de equipe van Sieben/van der Weij op 12 spelers.

18 spelers op papier, het zou geen probleem moeten zijn om elke zaterdag 11 namen op het wedstrijdformulier te zetten. De waarheid is de laatste weken weerbarstiger. Tweemaal achter elkaar moest de technische leiding besluiten de tegenstander te melden dat er te weinig spelers waren om te voetballen. Een waslijst aan blessures (Erik, Jacob, Krijn, Egbert, Robbie, Chris en Paul), werk (Ron), grasangst (Geert) en kinderoppas (Han) maakten dat op dinsdag al moest worden begonnen met het werven van spelers. Gelukkig had zondag 3 het afgelopen weekend geen wedstrijd en waren eerder genoemde spelers bereid hun kunsten bij ons te vertonen. Daarvoor dank, want anders had de wedstrijd weer afgelast kunnen worden. Als laatste viel Ido af, hij kwam op weg naar Corponello klem te zitten tussen zijn fiets en de stoeprand omdat een automobilist weigerde voorrang te geven. Vanaf de poli van het UMCG melde Ido zich als laatste, met een gekneusde enkel, af. Vanaf deze kant beterschap! Gelukkig kon Jeroen als nog wel vanaf de 1e minuut aansluiten zodat er toch weer 12 spelers waren.

Een kleine selectie heeft als voordeel dat er niet zo lang over de opstelling hoeft te worden nagedacht. Herwin had al aangegeven bij voorkeur de wedstrijd als grens te “spelen” dus was het voor het technisch duo Sieben/Van der Weij een koud kunstje om de opstelling in elkaar te draaien: Sander – Erwin, Wallie, Jan en Martijn – Rolf, Jos (volgens de sms ging hij op vrijdagavond niet op stap dus mid-mid zou moeten kunnen) en Jeroen – Jay, Dennis en Daan. Op een wat winderig, droog, hard en hobbelig veld begon GRC uitstekend aan de wedstrijd. Van achteruit werd Jay in de 10e minuut op rechts weggestuurd, hij ontweek twee tegenstanders en gaf de bal op een presenteerblaadje aan Dennis die met dit buitenkansje wel raad wist: 0-1. GRC 4 is nog nooit sterk geweest om lang op voorsprong te blijven. Hoewel ondergetekende nog steeds van mening is dat de bal uit was, vlagde grensrechter Herwin niet en kon de aanval via links worden doorgezet. Even stond de dekking niet goed en het was voor de spits van ZNC 2 een koud kunstje om de 1-1 binnen te knallen. Daarna had ZNC meer balbezit, maar we gaven relatief weinig weg. Op de counter waren wij dan weer gevaarlijk, met iets meer zorgvuldigheid hadden we al eerder op voorsprong kunnen komen. Op links werd Rolf weggestuurd. Jos kwam goed inlopen op de 16-meter maar hij maaide over de bal heen. De doorstuiterende bal werd door Dennis op waarde geschat en hij knalde de bal in de rechterbenedenhoek: 1-2. Zoals al vaker gememoreerd zitten er veel jonge ploegen bij ons in de competitie en ook ZNC was een relatief jonge ploeg met veel loopvermogen. Dat maakte dat de 1e helft veel kracht koste en dat brak ons later in de wedstrijd toch wel een beetje op. Na duw- en trekwerk in de 16-meter tussen Jan en de spits van ZNC besloot deze laatste maar ‘s te gaan liggen en de scheidsrechter vond dit een penal. In onze ogen zwaar bestraft, bij ZNC hadden ze dat gevoel logischerwijs niet. Deze penal werd koeltjes binnen geschoten: 2-2. GRC rechtte de rug en het spel golfde weer op en neer. Op 20 meter van de goal, een beetje rechts van de goal kregen wij een vrije trap. Dennis plaatste zich achter de bal en ramde bal keihard op de goal. De keeper heeft hem alleen maar gehoord, zeker de dreun waarmee de bal de onderkant van de lat raakte. Niet goed waar te nemen of de bal wel of niet over de lijn was, maar wij kregen de gevraagde goal niet. De rust kwam in zicht maar helaas scoorde ZNC vlak voor het fluitsignaal uit een snelle tegenaanval nog de 3-2.

In de rust kon Jeroen melden dat hij door kon spelen en niet weg hoefde voor zijn werk. Herwin prefereerde zijn “werk” als grens en dat maakte dat Erwin door moest als rechtsback. Zijn eerste volledige wedstrijd sinds tijden: hulde! Na wat overleg werd besloten om over te stappen op 4-4-2. Met name omdat Jos zijn handen vol had in het centrum en de tegenstander van Rolf vanaf de rechterkant veel aan het zwerven was, werd besloten om 2 centrale middenvelders te posteren en met 2 zwervende spitsen te gaan spelen. Dat maakte wel dat Daan en Jeroen als buitenste middenvelders een grote ruimte moesten gaan bespelen. Nu speelde GRC 4 tot de komst van Paul altijd al 4-4-2, maar op zijn verzoek (waarom ook eigenlijk ook alweer?) spelen we sinds die tijd 4-3-3. In de tweede helft werd niet meer gescoord en dat was eigenlijk een Gods wonder. ZNC kreeg in de tweede helft enkele open kansen voor de goal. Maar Sander speelde die tweede helft een heldenrol, zeker 3 á 4 zekere goals werden door hem fabuleuze wijze voorkomen. Met name de spits van ZNC zal zaterdagnacht nog wel ‘s schreeuwend wakker zijn geworden van die gekke keeper van GRC die de bal als nog uit zijn goal ranselde. Wat stelden wij daar tegenover? Een goede kans van Jos die de bal richting de Waddenzee roeide i.p.v. in de goal. En wederom had Dennis pech, in 1 aanval knalde hij tweemaal onderkant lat. Waarvan de 1e eigenlijk zeker achter de doellijn belande. Maar ja, de scheids was gezellig aan het keuvelen en de grensrechter vlagde nog niet eens voor een bal die een halve meter achter de zijlijn was, u kunt zelf invullen of hij ook voor een goal vlagde…… Wat de scheidsrechter nog wel verweten kan worden is het feit dat Daan geen penal kreeg. Over het hele veld was te horen dat Daan geraakt werd en dat de bal zeker niet werd gespeeld. Doordat de krachten wegvloeiden werd de afstand tussen de linies steeds groter. In de laatste 10 minuten werd besloten om 1 op 1 te spelen en speelde Jan eigenlijk ook constant op middenveld. Ondanks de druk kwam de gelijkmaker niet meer. Op basis van de werklust en de gemiste kansen was een gelijkspel wellicht verdiend geweest, maar overall heeft ZNC meer kansen gehad. 2 minuten voor tijd kreeg Rolf nog een krampaanval (dat ligt niet aan het niet trainen maar aan het dichtlopen van alle gaten heren medespelers!!!) Van deze kant willen wij Martijn, Erwin, Wallie en Dennis nogmaals bedanken voor het meespelen. Volgende week uit naar VAKO nieuwe ronde, nieuwe kansen!

De statistieken:
Datum: 6 april 2013
Wedstrijd: ZNC 2- GRC Groningen 4
Uitslag: 3-2 (rust 3-2)
Scoreverloop: 1e helft 10e min 0-1 Dennis, 16e min 1-1 ZNC, 24e min 1-2 Dennis, 32e minuut 2-2 ZNC, 41e min 3-2
2e helft
Opstelling: doel Sander; achterin v.l.n.r. Martijn (zo.3), Wallie (zo.3), Jan en Erwin (zo.3); middenveld v.l.n.r. Rolf, Jos en Jeroen; voorhoede v.l.n.r. Daan, Dennis (zo.3) en Jay

Scheidsrechter:
Assistent: Herwin
Topscorerslijst per 06-04-2013:
01. Krijn, 5x
02. Chris, 4x
03. Rolf, 3x
04. Peter (A), Rick (zat.3),Daan en Dennis (zo.3), 2x
05. Anthony, Ernesto (A), Jos, Erik, Jesper, Bastiaan (zat.3) en Jay, 1x

Stand per 6 april 2013

# Elftal G W G V P DPV DPT
1 ACV 8 17 15 1 1 46 79 24
2 Pelikaan S 3 17 11 4 2 37 60 23
3 ZNC 2 17 9 3 5 30 55 47
4 VAKO 2 14 8 0 6 24 51 41
5 Groen Geel 6 12 7 1 4 22 39 29
6 Glimmen 4 13 6 0 7 18 45 55
7 Een 1 12 4 3 5 15 31 37
8 Potetos 5 15 4 2 9 14 42 68
9 GRC Groningen 4 (zat) 13 3 3 7 12 31 44
10 PKC’83 4 14 1 2 11 5 16 40
11 CSVH 5 14 1 1 12 4 19 60

Comments are closed.