Home   Stand / Uitslagen   Gastenboek


ZATERDAG 4 PAKT EINDELIJK WEER EENS DE VOLLE WINST! 1-3 TEGEN VAKO 2

13 april 2013, door Ido Dijkhuis Het was al weer geruime tijd geleden dat het vierde het zoet van een overwinning mocht smaken maar vanmiddag was het eindelijk weer een keer zover. In Vries ging het plaatselijke VAKO 2 met 1-3 over de knie. Het technisch duo Sieben en Van der Weij was er gelukkig […]

13 april 2013, door Ido Dijkhuis

Het was al weer geruime tijd geleden dat het vierde het zoet van een overwinning mocht smaken maar vanmiddag was het eindelijk weer een keer zover. In Vries ging het plaatselijke VAKO 2 met 1-3 over de knie.

Het technisch duo Sieben en Van der Weij was er gelukkig ook vandaag weer in geslaagd een aantal hulptroepen te rekruteren. De lijst met afwezigen was namelijk, het is eigenlijk al geen verrassing meer, weer aanzienlijk. Geen Ron, Erik, Han, Jacob, Paul, Geert, Jesper, Egbert en Robbie terwijl Herwin en Ido wel present waren maar bij lange na niet fit.

Kortom: zonder de steun van liefst 4 A-junioren en Erwin van zondag 3 was de wedstrijd van vandaag weer niet doorgegaan. Heren gastspelers bedankt!! Onze hulptroepen begonnen allen in de basis. Op de bank hadden we Jan en Rolf als reservisten achter de hand terwijl Herwin (in uiterste nood) en Ido (in alleruiterste nood) eventueel ook nog beschikbaar waren.

Goede start

Rond de klok van 2 uur werd, onder een aarzelend voorjaarszonnetje, afgetrapt en GRC begon uitstekend aan het duel. Al na 5 minuten lag de bal in het mandje. Een aanval over de rechterkant mondde uit in een doelpoging. De af en toe wat onzeker ogende VAKO keeper leek in eerste instantie redding te brengen maar liet de bal weer los waardoor A-junior Marvin de bal alsnog tegen de touwen kon jagen: 0-1.
Dat was een mooie opsteker. Nu moesten we het nog een passend vervolg geven. In het eerste kwartier kregen we daartoe wat mogelijkheden maar geen van allen werden zij goed uitgespeeld. GRC was in de openingsfase de bovenliggende partij maar buitte het kleine veldoverwicht onvoldoende uit. Telkens was het laatste passje niet zuiver genoeg of maakten de voorwaartsen nèt de verkeerde loopactie.

Door de benen

Na dat eerste kwartier meldde ook de thuisploeg zich wat meer in de wedstrijd. Behoudens één behoorlijke kans (een VAKO speler kon recht op Sander af en pas op het laatste moment van de bal worden gezet) leidde dat echter niet tot veel gevaar. Wel maakte GRC keeper Sander het nog even spannend toen hij, na een half uur spelen, een slap rollertje tussen zijn benen door liet glippen. Gelukkig stond onze sluitpost op dat moment iets voor zijn doellijn zodat hij dit slippertje zelf tijdig kon herstellen.

Ingooien

De teams hielden elkaar inmiddels aardig in evenwicht en het spel golfde heen en weer maar de eerste helft bracht geen doelpunten meer. Wèl een hoop irritatie over de scheidsrechter (eentje van het totaal misplaatst overdreven autoritaire soort) en een opvallend hoog percentage foutieve ingooien. “Volgens mij moeten we daar maandag maar eens op gaan trainen, “ verzuchtte Rolf hoofdschuddend in de dug-out na weer een ingooi die werd afgefloten. De ironie wilde dat ook de heer Sieben na de rust een keer werd afgefloten vanwege…….inderdaad: een verkeerde inworp.

Thee min min!!!

In de pauze werden de puntjes weer even op de spreekwoordelijke i gezet. Iets meer rust aan de bal en wat meer zorgvuldigheid in de passing waren de tactische aanwijzingen van het technisch duo, verwoord door Rolf. Ook kregen de de voorhoedespelers het dringende advies om wat minder met zijn allen ‘in de trechter’ te gaan lopen maar het spel breed te houden. Een VAKOspeler meldde zich ondertussen in onze kleedruimte om door te geven dat we nog even moesten wachten voordat de thee arriveerde. Even later kwam hij terug met de beloofde thee maar, in plaats van de door uw verslaggever nog zo keurig bestelde Earl Grey,  kregen we een abominabel slap bakje slootwater zonder suiker geserveerd. Heet water met een kleurtje, meer was het eigenlijk niet. “Thee min min!!!!” zou Louis van Gaal ongetwijfeld keihard hebben geoordeeld over dit waterig excuus voor een kop thee.

A junioren Marvin en Daniël meldden nog even dat ze, op eigen initiatief, van positie gingen wisselen na de rust. Dit omdat, zoals ze het zelf verwoordden, dat hun eigenlijke posities waren. Enkele slimmeriken vroegen daarop natuurlijk meteen waarom ze dat dan niet direct in de 1e helft hadden gedaan. Maar, het moet worden gezegd: beide youngsters kwamen in het tweede bedrijf (nog) beter uit de verf.

Smurf

In de tweede helft had zich zowaar ook nog wat GRC publiek langs de lijn gemeld. Zo was daar de geheel in smurfenblauw wielertenue gestoken oud-speler Rinus Meijer die per racefiets naar Vries was afgereisd en ook oud zaterdag 2 speler Ilbert Bos (in een prehistorisch verleden in dat elftal nog teamgenoot van Jan, Han, Paul en ondergetekende) was present.

Fel

VAKO trok meteen fel van leer en gooide het fysiek in de strijd. Door agressief te storen probeerde de ploeg uit Vries onze opbouw in een vroeg stadium te ontregelen. Al in de eerste minuut moest Sander handelend optreden. Gelukkig keepte hij, op dat ene bijna-slippertje voor rust na, vanmiddag zeer solide. Het duurde een paar minuten voordat GRC een antwoord had op de hernieuwde dadendrang van VAKO maar toen de eerste storm was geluwd, gaven we meteen het best denkbare antwoord: scoren. Wederom was het Marvin die, na ongeveer 5 minuten in de tweede helft, de trekker overhaalde: 0-2.

Tegengoal

De goal kwam op een prima moment want een minuut later was het al weer raak, echter nu aan de andere kant. Een slordigheidje op ons middenveld leidde een aanval van VAKO over onze rechterkant in. De linkerspits van de thuisploeg kapte twee tegenstanders uit en verschalkte vervolgens, met een verdekt schot in de korte hoek, ook Sander: 1-2. Met deze snelle aansluitingstreffer was de spanning natuurlijk weer volledig terug.

Bevrijdend

In deze fase kon de wedstrijd alle kanten op. GRC wisselde: Jan kwam er na een kwartiertje in voor Erwin en even later werd Daan afgelost door Rolf. Beide teams kregen mogelijkheden maar het was GRC dat, met wat hulp van de thuisploeg, aan het langste eind trok. Omstreeks de 65e minuut scoorde GRC, uit een wat rommelige situatie de bevrijdende 1-3. De aanval werd opgezet over links. Eenmaal in het strafschopgebied tastten verschillende VAKO spelers mis. Toen ook de keeper vervolgens zo vriendelijk was om onder de bal door te gaan, was het voor Krijn een koud kunstje om de marge weer naar twee te brengen.

Kansen op meer

VAKO probeerde in het vervolg nog wel wat maar onze achterhoede bleef redelijk gemakkelijk overeind. De paar kansen die er nog kwamen, werden door Sander zonder al te veel moeite onschadelijk gemaakt. Aan de overzijde kreeg GRC nog een aantal hele en halve mogelijkheden om de score verder uit te bouwen maar ze gingen een voor een verloren. Aan de 1-3 stand veranderde derhalve niets meer.

Conclusie: na 90 minuten konden er eindelijk weer eens drie punten op ons conto worden bij geschreven, waardoor we zowaar weer een plaatsje zijn geklommen. Volgende week wacht wederom een uitwedstrijd, in en tegen Glimmen. Hopelijk dan ook weer eens met wat meer ‘eigen spelers’ terug aan boord.

De statistieken:

Datum: 13 april 2013
Wedstrijd: VAKO 2- GRC Groningen 4
Uitslag: 1-3 (rust: 0-1)
Scoreverloop: 1e helft: 5’ Marvin 0-1; 2e helft: 50’ Marvin 0-2, 51’ speler VAKO 1-2, 65’ Krijn 1-3
Opstelling 1e helft: doel: Sander; achterhoede v.l.n.r. Jeroen, Jos, Marvin (A), Erwin (zo.3); middenveld v.l.n.r. Daniël (A), Jarno (A) en Robin (A); voorhoede v.l.n.r. Daan, Krijn en Jay
Opstelling 2e helft: doel: Sander; achterhoede v.l.n.r. Jeroen, Jos, Daniël (A), Erwin (zo.3)
(’60 Jan) ; middenveld v.l.n.r. Marvin (A), Jarno (A) en Robin (A); voorhoede v.l.n.r. Daan (’60 Rolf), Krijn en Jay

Scheidsrechter:
Assistent: Herwin

Topscorerslijst per 13-04-2013
01. Krijn 6x
02. Chris 4x
03. Rolf 3x
04. Peter (A), Rick (zat.3), Daan, Dennis (zo.3) en Marvin (A), allen 2x
05. Anthony, Ernesto (A), Jos, Erik, Jesper, Bastiaan (zat.3) en Jay, allen 1x

 

Stand per 13-04-2013

# Elftal G W G V P DPV DPT
1 ACV 8 18 16 1 1 49 80 24
2 Pelikaan S 3 17 11 4 2 37 60 23
3 ZNC 2 17 9 3 5 30 55 47
4 VAKO 2 15 8 0 7 24 52 44
5 Groen Geel 6 13 7 2 4 23 40 30
6 Glimmen 4 13 6 0 7 18 45 55
7 Een 1 12 4 3 5 15 31 37
8 GRC Groningen 4 (zat) 14 4 3 7 15 34 45
9 Potetos 5 16 4 3 9 15 43 69
10 PKC’83 4 14 1 2 11 5 16 40
11 CSVH 5

Comments are closed.