Home   Stand / Uitslagen   Gastenboek


GLIMMEN 4 AFGEDROOGD: 0-6

20 april 2013, door Ido Dijkhuis De aanloop naar de uitwedstrijd tegen Glimmen 4 was op zijn minst wat curieus te noemen. Het technisch duo Van der Weij en Sieben voerde op de vrijdagavond voorafgaand aan de wedstrijd, nog druk telefonisch overleg met elkaar en met dhr. Blauw, wedstrijdsecretaris van de VV Glimmen. In eerste […]

20 april 2013, door Ido Dijkhuis


De aanloop naar de uitwedstrijd tegen Glimmen 4 was op zijn minst wat curieus te noemen. Het technisch duo Van der Weij en Sieben voerde op de vrijdagavond voorafgaand aan de wedstrijd, nog druk telefonisch overleg met elkaar en met dhr. Blauw, wedstrijdsecretaris van de VV Glimmen. In eerste instantie moest Chris de beste man opbellen met het verzoek om de wedstrijd te verplaatsen omdat we (weer eens) geen elftal op de been konden brengen. Op dat moment was dat ook echt het geval. Chris dacht snel klaar te zijn maar helaas: de wedstrijdsecretaris ging niet akkoord met onze afmelding. Het was namelijk niet de eerste keer dat we om deze reden op het laatste moment af moesten zeggen tegen Glimmen. Ondanks een verwoed charmeoffensief van Chris hield Blauw zijn poot stijf en bleek hij niet te vermurwen. De man lachte zelfs geen enkele maal om de grapjes van Chris, bedoeld om het ijs te breken. “Jullie komen, desnoods maar met 8 man, anders ga ik er werk van maken bij de KNVB!” kreeg een beduusde Chris te horen. Tja, wat moet je dan??? Nog maar een belronde er tegenaan gooien om hulptroepen te ronselen……En zowaar: de volgende dag stonden er ineens maar liefst 15 (!) spelers klaar op de parkeerplaats van Corpus om af te reizen naar Glimmen.


Hoe kwamen we nu ineens weer aan 15 spelers, terwijl we de avond ervoor nog zo krap in de manschappen zaten, is de logische vraag. Allereerst hadden we twee meevallers in de eigen gelederen. Geert ’kunstgras only’ van Nieff bleek bereid een helftje mee te doen, ondanks dat we niet op kunstgras zouden spelen. Ook Han was voor het eerst sinds lange tijd weer eens een keertje van de partij. Daarnaast hadden we nog de beschikking over Dennis en Erwin van zondag 3 en wilde Anne Tillema (zaterdag 3) de eerste helft ook nog wel even met ons mee doen. In de rust werd Anne door zijn vader opgehaald en naar Corpus den Hoorn vervoerd om daar met zaterdag 3 te spelen.

 

Mooie aanval


Om half 3 werd er dus uiteindelijk gewoon afgetrapt op deze 20e april. Het zonnetje scheen uitbundig over het sportpark in Glimmen maar de wind maakte het desondanks behoorlijk fris, met name langs de lijn. Voor de verandering hadden we vanmiddag eens een keer geen veredeld jeugdelftal tegenover ons. Waarschijnlijk lag de gemiddelde leeftijd bij de gastheren zelfs wat hoger dan bij GRC (hoewel Jan en Geert de gemiddelde leeftijd bij ons natuurlijk flink opkrikten….). GRC nam meteen het heft in handen en stoomde geregeld op richting vijandelijk doel. Al in de eerste minuten ontstonden er zodoende wat kansen, onder andere via Dennis die de arme Glimmen keeper in zijn enthousiasme bijna onder de zoden liep. GRC kwam vooral over de linkerkant een paar keer goed door. Rolf (hij beweerde zelf dat hij “controlerend” speelde) zocht een aantal malen goed de diepte, in het begin nog zonder succes. Totdat hij in de 15e minuut, op een prachtige pass van Krijn, wederom de diepte in werd gestuurd. De heer Sieben haalde de achterlijn en leverde een voorzet op maat af, precies op het blonde hoofd van Daan die de mooie aanval met het hoofd verzilverde: 0-1.

 

Effectiever


GRC ging vervolgens prima door. Zo af en toe slaagde Glimmen er wel in om zich een beetje onder de druk van GRC uit te voetballen. De thuisploeg tikte de bal bij vlagen ook heel aardig rond maar tot al te veel gevaar leidde het allemaal niet. GRC was een stuk effectiever in balbezit. Nadat Dennis nog een keer van dichtbij miste (na een aanval over links) was het even later wel bingo! Onze topscorer Krijn pikte zijn goaltje weer mee door in de 21e minuut een goede actie door het midden zelf af te ronden: 0-2. Twee minuten daarna werd de bal door de scheidsrechter op de stip gelegd nadat Dennis in het strafschopgebied omver was gelopen. Tegen alle voetbalwetten in, zette hij zich zelf achter de bal en ofschoon de Glimmen goalie (eigenlijk een veldspeler met een keepershirt aan) de bal nog licht wist te toucheren, werd de pingel tòch tot doelpunt gepromoveerd: 0-3.

 

Hattrick


En de koek was nog niet op. Niet elke goede kans werd omgetoverd tot een doelpunt. Jos had de 0-4 op het hoofd uit een goede voorzet van Jay maar slaagde er niet in om de bal tussen de palen te koppen. Gastspeler Dennis had minder moeite met het vinden van het net. In de 39e minuut zorgde hij wèl voor de 0-4 en enkele minuten daarna voor 0-5. Een onvervalste hattrick dus waarmee Chris (die in oktober 2012 voor het laatst in actie kwam) eindelijk van de tweede plaats op onze topscorerslijst is verdreven.

 

Rommelig


In de rust werd drie maal gewisseld. Jeroen kwam in de ploeg voor Geert, Ido voor Anne en Erwin (zo.3) voor Rolf. Al snel in de tweede helft bleek dat GRC het bij vlagen goede spel uit de eerste helft geen vervolg wist te geven. Misschien kwam het door de wissels of doordat we nu wind tegen hadden, feit was dat het begin van de 2e helft van GRC kant slordig en rommelig was. Veelvuldig onnodig balverlies leidde ertoe dat Glimmen zich een stuk vaker in de buurt van ons doel meldde dan voor de rust. De GRC verdedigers hadden het dus regelmatig druk maar met hulp van de attent keepende Sander werd erger voorkomen. Wat Glimmen maar niet voor elkaar kreeg, lukte GRC wel. In de 52e minuut gooide Krijn, met zijn tweede van vanmiddag, de wedstrijd definitief in het slot . Hij pikte de bal op een meter of 20 van het doel en verschalkte de doelman met een droog schot in de linkerbenedenhoek: 0-6. Helaas bleek zijn doelpunt niet de opmaat naar meer.
Integendeel: het leek alsof de krachten bij deze en gene wat weg waren gevloeid. We voetbalden ook totaal niet meer via het middenveld, in schril contrast met de eerste helft. Voorin waren onze spitsen nogal statisch en stonden ze te geïsoleerd wat maakte dat ze gemakkelijker te verdedigen waren door de verdediging van de thuisploeg. Toch waren er nog wel een paar kansen. In de 60e minuut nam Erwin met een mooie krulbal het vijandelijk doel nog onder vuur maar de keeper pakte de bal. (zo Erwin: je bent bij deze genoemd in het verslag……).

 

Fuik


Ook de wissel Rolf voor Han (na een minuut of 20 in de tweede helft) kon het tij niet meer keren. We probeerden het heus nog wel maar het spel bleef te rommelig. Tot veel vloeiend lopende aanvallen kwamen we in ieder geval niet meer. Ongetwijfeld met de ruime 0-6 tussenstand in het achterhoofd, werd niet zelden de verkeerde oplossing gezocht. Te vaak wilden GRC’ers linea recta door het overvolle centrum naar de goal om nog een doelpuntje mee te pikken. Het waren vergeefse pogingen die telkens weer strandden in de verdedigingsfuik van Glimmen waarna de thuisploeg er uit kon komen om het onze achterhoede lastig te maken. Aan de score veranderde echter niets meer.
Zo rommelde de wedstrijd zich naar het eind. Het vierde boekte aldus de tweede overwinning op rij en klimt daardoor wederom een plaatsje op de ranglijst: van plaats 8 naar 7. Met nog 5 wedstrijden te gaan, allen tegen ‘directe concurrenten’ en lager geplaatste ploegen, moeten er nog wel een paar punten aan het totaal bijgevoegd kunnen worden. Voorlopig zijn we eerst weer twee weken vrij.

 

De statistieken:
Datum: 20 april 2013
Wedstrijd: Glimmen 4- GRC Groningen 4
Uitslag: 0-6 (rust 0-5)
Scoreverloop: 1e helft: 15’ Daan 0-1, 21’Krijn 0-2, 23’ Dennis (zo.3) 0-3 (pen.), 39’ Dennis (zo.3) 0-4, 41’ Dennis (zo.3) 0-5 2e helft: 52’ Krijn 0-6

 

Opstelling 1e helft: doel: Sander; achterhoede v.l.n.r. Geert, Jos, Anne (zat.3) en Jan middenveld v.l.n.r. Rolf, Krijn en Han; voorhoede v.l.n.r. Daan, Dennis (zo.3) en Daan
Opstelling 2e helft: doel: Sander; achterhoede v.l.n.r. Jeroen, Jos, Jan en Ido; middenveld v.l.n.r. Erwin (zo.3), Krijn en Han (’65 Rolf); voorhoede v.l.n.r. Daan, Dennis (zo.3) en Jay
Scheidsrechter:
Assistent: Herwin

 

Topscorerslijst per 20 april 2013:
01. Krijn 8x
02. Dennis (zo.3) 5x
03. Chris 4x
04. Rolf en Daan, allebei 3x
05. Peter (A), Rick (zat.3) en Marvin (A), allen 2x
06. Anthony, Ernesto (A), Jos, Erik, Jesper, Bastiaan (zat.3) en Jay, allen 1x

 

Stand per 20-04-2013

# Elftal G W G V P DPV DPT
1 ACV 8 19 17 1 1 52 84 27
2 Pelikaan S 3 18 12 4 2 40 64 25
3 ZNC 2 17 9 3 5 30 55 47
4 VAKO 2 15 8 0 7 24 52 44
5 Groen Geel 6 13 7 2 4 23 40 30
6 Een 1 13 5 3 5 18 32 37
7 GRC Groningen 4 (zat) 15 5 3 7 18 40 45
8 Glimmen 4 15 6 0 9 18 45 62
9 Potetos 5 17 4 3 10 15 46 73
10 PKC’83 4 15 1 2 12 5 18 44
11 CSVH 5 15 1 1 13 4 19 61

Comments are closed.