Home   Stand / Uitslagen   Gastenboek


PKC’83 en GRC delen de punten: 1-1

11 mei 2013, door Ido Dijkhuis Na wederom twee voetballoze zaterdagen stond voor Zaterdag 4 vanmiddag de uitwedstrijd tegen PKC’83 op het program. “We gaan Engelse weken tegemoet,” zoals Rolf het verwoordde. In de komende veertien dagen moet het laatste kwart van de competitie namelijk nog even worden gespeeld. Vandaag PKC’83, komende woensdagavond Glimmen thuis, […]

11 mei 2013, door Ido Dijkhuis


Na wederom twee voetballoze zaterdagen stond voor Zaterdag 4 vanmiddag de uitwedstrijd tegen PKC’83 op het program. “We gaan Engelse weken tegemoet,” zoals Rolf het verwoordde. In de komende veertien dagen moet het laatste kwart van de competitie namelijk nog even worden gespeeld. Vandaag PKC’83, komende woensdagavond Glimmen thuis, zaterdagmiddag CSVH thuis, dan de woensdag daarop Groen Geel uit en tenslotte op zaterdag 25 mei de laatste wedstrijd van het seizoen, uit tegen Een. Ook op deze regenachtige zaterdagmiddag in mei, het mag inmiddels al lang geen verrassing meer heten, waren er weer hulptroepen nodig: 3 A-junioren en een speler van Zondag 3 kwamen de gelederen versterken. Mannen bedankt!


Al heel vroeg in de wedstrijd liep GRC achter de spreekwoordelijke feiten aan: we waren goed en wel een minuut of twee bezig of de bal lag al achter Sander. PKC kwam door over onze linkerkant. Geert en Jos grepen onvoldoende in en ook Sander ging misschien niet helemaal vrijuit ging want de inzet leek niet onhoudbaar. De bal ging echter wel tegen de touwen: 1-0. We waren nu in elk geval wakker, zullen we maar zeggen.

 
Gelukkig pikten we de draad snel weer op na deze tegenvaller. Hoewel er af ten toe rommelig en slordig gespeeld werd, waren de beste kansen in het vervolg van de eerste helft voor ons. We kwamen dan ook al spoedig langszij. Krijn reageerde zeer attent op een slippertje in de achterhoede van PKC’83 en tekende de gelijkmaker aan: 1-1. GRC kreeg in het vervolg van de eerste helft nog een paar aardige kansen en mogelijkheden, zo raakten we nog een keer de paal, maar een doelpunt viel er niet meer. PKC’83 verscheen af en toe ook voor ons doel maar Sander keepte prima en dreigend onheil werd steeds bijtijds geneutraliseerd. Na een half uur wisselden Jos (de Jos van Zondag 3) en Ido nog van positie waardoor het allemaal iets beter ging lopen bij ons. Aan de stand veranderde evenwel niets meer en dus brak de rust aan met 1-1 op het bord.

 
Aan het begin van het tweede bedrijf kwam Rolf voor Ido in de ploeg maar als rechtsback voelde hij zich blijkbaar niet al te happy want de eerste paar terugspeelballen op Sander waren niet al te best. Gelukkig was Sander attent en leverde het geen averij op. Toen Paul Munting er na een kwartier in kwam voor Geert, werden er meteen maar wat omzettingen gedaan. Rolf werd van de rechtsbackpositie verlost en verhuisde naar linksback. Paul (hij viel prima in) werd linkermiddenvelder waardoor Jason een plaats naar voren schoof en linksbuiten werd. Daan verhuisde van linksbuiten naar rechtsback. De tweede helft leverde eigenlijk maar weinig echte kansen op. Zowel PKC als GRC slaagden er amper in om de keepers aan het werk te zetten. Qua veldspel maakten beide ploegen elkaar niet veel. Om en om hadden PKC en GRC licht de overhand maar slordigheidjes en te snel de diepte zoeken (vooral aan GRC zijde) leverde te vaak meteen weer balverlies op.

 
In het laatste kwartier (met Han inmiddels in de ploeg voor Daan) drongen we nog even aan en wisten we nog een aantal kansjes te creëren. De prima keepende PKC doelman werd er echter niet warm of koud van en kon simpel op de been blijven. Omdat aan de andere kant ook Sander zijn hok verder schoon wist te houden, bleef de ruststand ook de eindstand: 1-1. Puur op grond van de kansen (vooral voor de rust) had er voor ons wellicht iets meer in gezeten. Voetballend hielden de ploegen elkaar echter verder aardig in evenwicht zodat zowel PKC als GRC waarschijnlijk wel konden leven met de uiteindelijke puntendeling. Komende woensdagavond ontvangen we Glimmen op Corpus.

 
De statistieken:
Datum: 11 mei 2013
Wedstrijd: PKC ’83 4- GRC Groningen 4
Uitslag: 1-1 (rust 1-1)
Scoreverloop: 1e helft: 1-0 PKC’83, 1-1 Krijn
Opstelling 1e helft: doel: Sander; achterhoede v.l.n.r. Geert, Jos, Ido en Jos (zo.3) middenveld v.l.n.r. Jason (A), Robin (A) en Jasper (A); voorhoede v.l.n.r. Daan, Krijn en Jay
Opstelling 2e helft: doel: Sander; achterhoede v.l.n.r. Rolf, Jos, Jos (zo. 3) en Geert (‘60 Paul); middenveld v.l.n.r. Jason (A), Robin (A) en Jasper (A); voorhoede v.l.n.r. Daan (’70 Han)) , Krijn en Jay
Scheidsrechter:
Assistenten: Paul en Herwin

 
Topscorerslijst per 11 mei 2013:
01. Krijn 9x
02. Dennis (zo.3) 5x
03. Chris 4x
04. Rolf en Daan, allebei 3x
05. Peter (A), Rick (zat.3) en Marvin (A), allen 2x
06. Anthony, Ernesto (A), Jos, Erik, Jesper, Bastiaan (zat.3) en Jay, allen 1x

Comments are closed.