Home   Stand / Uitslagen   Gastenboek


Geert van Nieff op schot tegen Glimmen: linksback maakt alle vijf de treffers!

15 mei, door Ido Dijkhuis Het was een zeer spectaculair duel , woensdagavond op Corpus den Hoorn. De thuiswedstrijd tegen Glimmen 4 begon dramatisch. Al in de 5e minuut moest laatste man Jos van het veld met een rode kaart wgens verkeerd ingooien. Toen tien minuten later ook Rolf Sieben nog het veld af moest […]

15 mei, door Ido Dijkhuis

Het was een zeer spectaculair duel , woensdagavond op Corpus den Hoorn. De thuiswedstrijd tegen Glimmen 4 begon dramatisch. Al in de 5e minuut moest laatste man Jos van het veld met een rode kaart wgens verkeerd ingooien. Toen tien minuten later ook Rolf Sieben nog het veld af moest met een rode kaart omdat hij zijn shirt niet in zijn broek droeg waren de rapen gaar. Vanaf de tribunes werd luidkeels “Hiha, hondenlul!!!”  gescandeerd en de ME moest handelend optreden toen een paar leden van de harde kern een rookbom op het veld gooiden om hun frustratie te uiten. Na een korte afkoelperiode in de kleedkamer kon het duel worden hervat. Het negental GRC érs kon echter niet verhinderen dat Glimmen de score opende. Wat heet. De opening van de score was nog maar het begin want er volgden nog meer treffers. In de rust keken we derhalve tegen een redelijk kansloze 0-5 achterstand aan. Wat moest dit gaan worden?

Na de gebruikelijke portie bloeddoping in de rust en een paar snoepjes uit een geheim potje gingen we met het mes tussen de tanden het veld op voor het tweede bedrijf. En het was onze oudgediende Geert van Nieff die het verschil maakte. Keer op keer denderde hij over zijn directe tegenstander (en nog diverse directe tegenstanders van anderen) heen. Het eerste afstandsschot leek nog een beetje een lucky: 1-5 maar toen hij kort daarna hetzelfde kunstje nog een keer flikte: 2-5, leek het sprookje bewaarheid te worden. Voor zijn derde treffer had hij weliswaar nog een penalty nodig maar het feit dat hij er bij deze gelegenheid wel een panenkaatje uitgooide vergoedde veel.

Het zou heel goed kunnen dat Geert in de rust een paar extra pilletje uit ons geheime potje had gesnoept want de energie leek nog niet op. De dribbel werd ingezet op eigen helft en als Maradonna in zijn beste dagen liet Geert iedereen zijn hakken zien om het vervolgens helemaal alleen af te ronden: 4-5. Wat ging hier gebeuren beste mensen. Met 9 tegen 11 een 0-5 achterstand om buigen naar 4-5. Over onvermoede krachten in de sport gesproken.

Bij Glimmen was men de weg volledig kwijt. Ondanks driedubbele mandekking lukte het de gasten maar niet om onze veteraan af te stoppen. Met nog 10 minuten te spelen gaf Glimmen een corner weg. Geert was stiekem vanaf zijn linksbackplekje mee naar voren geslopen en torende hoog boven alles en iedereen uit om met een steenharde kopbal de hoekschop tot doelpunt te promoveren.

Een krankzinnige slotfase volgde. GRC trof in de laatste minuten nog drie keer de lat. Bij een van deze situaties stuitte de bal vanaf de lat zeker een halve meter achter de doellijn. Was de doellijntechnologie reeds ingevoerd dan hadden we de pot dus nog uit het spreekwoordelijke vuur gesleept. Nu bleven we helaas steken op 5-5 waardoor we de play-offs nu definitief gaan missen. Volgend jaar beter zullen we maar zeggen.

Comments are closed.