Home   Stand / Uitslagen   Gastenboek


GRC 4 blaast koploper Potetos van K2: 4-0!

Van uw verslaggever – Na de heroïsche avond op 15 mei 2013 werd weinig meer vernomen van GRC 4. Op deze avond werd met 9 tegen 11 een 5-5 gelijkspel behaald tegen Glimmen en scoorde Geert van Nieff alle 5 de goals. Insiders vroegen zich af of het team wellicht was opgeheven, maar niets van […]

Van uw verslaggever – Na de heroïsche avond op 15 mei 2013 werd weinig meer vernomen van GRC 4. Op deze avond werd met 9 tegen 11 een 5-5 gelijkspel behaald tegen Glimmen en scoorde Geert van Nieff alle 5 de goals. Insiders vroegen zich af of het team wellicht was opgeheven, maar niets van dat alles. GRC 4 speelt dit seizoen in de zesde klasse 18 en bekleed daar een teleurstellende 7e plaats. Met de name de twee 6-0 verliezen tegen Potetos 4 en Be Quick 3 (beide koplopers) deden pijn, maar ook de beschamende puntverliezen tegen laagvliegers Dio Groningen 2 en VEV’67 3 geven al aan dat er niet zoveel behoefte was aan publiciteit. De Technische Leiding (nog steeds bestaande uit de heren Sieben/van der Weij) voerde in de winterstop stevige gesprekken met Ger van Gelder en deze maakte wel duidelijk gemaakt dat het bestuur natuurlijk achter het technische duo zou blijven staan, maar dat het bestuur de media en het publiek niet in de hand hebben en niet konden voorspellen wat er zou gebeuren als de media zich tegen Sieben/van der Weij zou keren. Volgens direct betrokkenen eiste het technisch duo versterkingen en voor de neus van GRC 1 zondag en GRC 1 zaterdag werd Marvin Cazemier weggekaapt. Met dit als achtergrond werd op 1 maart 2014 op Corponello de competitie hervat met de wedstrijd tegen koploper Potetos 4…….

 

Tegen Potetos 4 kon de Technische Leiding (TC) over een spelersgroep van 14 spelers beschikken. De volgende 11 mannen kregen de voorkeur: Sander – Jeroen, Marvin, Cees en Geert – Ron, Krijn en Paul – Jay, Daan en Martijn. Dat betekende dat Rolf, Jan en Roel op de reservebank dienden plaats te nemen. Na individuele coachingsgesprekken door de TC in de warming-up ontstond na de aftrap een fascinerend voetbalgevecht. GRC 4 fel in de duels en bij tijd en wijlle ook aardig combinerend. De achterhoede bleek een niet te nemen vestiging en op het middenveld werd ouderwets gebikkeld en gebuffeld. Naar schatting heeft Ron 10 kilometer afgelegd deze middag! De lange pass van Marvin bleek een uitstekend middel om, als het niet combinerend kon, onder de druk van Potetos vandaan te komen. De voorhoede kwam ook een paar keer goed door en bij de trouwe supporters (Brad en Erwin) begon het besef te groeien dat de lange tocht naar K2 achter op Corponello niet voor niets was geweest. Na 15 minuten werd het goede spel beloond met de 1-0. Een weggewerkte voorzet van de zijkant belande op de 16-meter voor de voeten van Daan. Onze eigen Gerd Muller wist wel raad met dit buitenkansje en bombardeerde deze bal in de goal. Onze vrienden van Potetos waren al wat kriegelig door de leiding van scheidsrechter Blok en begonnen steeds meer te zeuren tegen de referee. Een paar minuten na de goal moest Jeroen zich laten vervangen wegens een kuitblessure. Rolf kwam voor hem in zijn plaats, Cees schoof door naar de rechtsbackplek en Rolf ging in het centrum spelen. Of de heer Sieben daar nou helemaal gelukkig mee was is de vraag, het leek er op dat een helftje linksbuiten meer in zijn programma had gepast. Maar goed, de onverschrokken speelstijl werd gehandhaafd en de beloning kon dan ook niet uitblijven. Het op Red Bull Salzburgachtige storen van Krijn en Daan (deze ajacieden begrijpen het in ieder geval wel) bracht de rechtsback namelijk zo van zijn stuk dat hij de voorzet bij de eerste paal binnen werkte: 2-0. Wat opviel was dat Potetos in de eerste helft van achteruit nauwelijks een fatsoenlijke pass wisten te produceren en de spitsen een fors arsenaal aan krachttermen gebruikten bij elke mislukte bal. Deze krachttermen richten zo op een gegeven ogenblik ook tegen scheidsrechter Blok die er wel klaar mee was en de spits van Potetos voor 10 minuten uit veld stuurde. Onder luid gemopper verdween de spits naar de zijkant en 2 minuten later floot arbiter Blok voor de rust: 2-0.

 

De TC kon alleen maar tevreden zijn met de verrichtingen van GRC 4. Er werd één wissel toegepast, Roel kwam voor Geert. Martijn ging linksback spelen en Roel werd linksbuiten. Jan toonde zich bereid om nog een helft de vlag te hanteren. De tweede helft werd een beetje een kopie van de eerste, alleen werden de ruimtes wel steeds groter door de krachten die de speelwijze kostte. Potetos probeerde het wel, maar miste deze middag de brille om de defensie van GRC 4 echt uit elkaar te spelen. Met man en macht werd verdedigd en als er al is op de goal geschoten werd stond Sander er nog om alle ballen onschadelijk te maken. Op de counter waren we keer op keer levensgevaarlijk, soms door goed combinerend voor de goal te komen en soms door de lange bal van achter uit. Wat erg goed liep deze middag was het veroveren van de tweede bal. Als er duels verloren werden zaten de GRC-ers er bovenop om de tweede bal te veroveren en van daaruit weer verder de aanval te zoeken. Verder werd er (zou is tijd worden ) gecoacht en het van elkaar geaccepteerd. De 3-0 kwam na 15 minuten dan ook op het scorebord, Krijn ontfutselde de bal van de laatste man van Potetos en verschalkte 1 op 1 de keeper. Daarna was het bij Potetos eigenlijk wel een beetje over. De aandacht werd door enkele spelers weer verlegd naar scheidsrechter Blok. Daar haal je jezelf natuurlijk ook niet mee uit wedstrijd, al dat gepraat tegen de scheidsrechter….. Het slotakkoord kwam op naam van Marvin, een vrije bal op de 16-meter werd door hem  keurig netjes om de muur in de korte hoek gekruld: 4-0. Scheidsrechter Blok vond het om 16.20 wel genoeg en GRC 4 kon 3 punten bijschrijven bij de magere 8 punten. Hoewel Potetos nog steeds niet onder de indruk van het fluiten van de heer Blok, waren ze sportief genoeg om te erkennen dat wij vandaag de betere waren, waarvoor hulde!

 

Scoreverloop:

15e minuut: 1-0 Daan, 35e minuut: 2-0 eigen goal, 60e minuut: 3-0 krijn en 80e minuut: 4-0

 

Opstelling GRC 4:

Sander – Jeroen (17e minuut Rolf), Cees, Marvin en Geert (46e minuut Roel)- Ron, Krijn en Paul- Jay, Daan en Martijn

Comments are closed.