Home   Stand / Uitslagen   Gastenboek


GRC 4 meld zich ook dit seizoen weer bovenin

Van uw verslaggever – 5 november 2015

Na het glorieuze kampioenschap vorig jaar was de vraag of het team van Sieben en van der Weij het ook een niveau hoger kon doen. Zou GRC 4 GRC 2 ook een klasse hoger zijn klasse kunnen etaleren? Kon het bestuur het team bij elkaar houden? Hoe zouden de spelers omgaan met de druk en wat als er eens een wedstrijd werd verloren? Na 5 wedstrijden zijn de criticasters hun monden gesnoerd en weten we dat GRC 4 GRC 2 ook dit jaar weer om de prijzen zal mee doen.

Blessures

Vrijdagavond werd duidelijk dat we het in ieder geval moesten doen zonder ons gebruikelijke spitsenduo. Dat Robert moest werken wisten we al, maar vrijdagavond melde Frank zich af met een enkelblessure. Menig ploeggenoot hoopte dat het een vage en slechte Frank-grap zou zijn, maar helaas, de topscoorder was door zijn enkel gegaan. Daar zou het niet bij blijven want Gijs had last van zijn Kuyt waardoor hij op de bank moest beginnen en tel daarbij afzeggingen van Tom en Gerwin op en we wisten dat we aan de bak moesten.

Daartegen stond wel de terugkeer van Wander in de basis. Met de enkel goed ingetapet, 2 kilo ibuprofen en een injectiespuit moest hij het toch zeker een half uur kunnen volhouden. Ook Sander was weer helemaal fit na zijn blessure en stond voor zijn eerste volledige wedstrijd. Achterin word het dynamisch duo Jos en Peter bijgestaan door Oedze en Martijn, op het middenveld v.l.n.r. Jeroen, Krijn, Rolf, Daan en voorin moesten Wander en Ron voor de doelpunten gaan zorgen.

Slecht begin

Stadspark bleek toch een betere voetballende ploeg te zijn dan hun stand op de ranglijst deed vermoeden. Verzorgt tikten ze de bal rond en lieten ze het middenveld lopen. GRC had in de begin fase helemaal niets te vertellen. Ballen konden niet worden vastgehouden en de aanvallers werden niet bereikt. Toch werd Stadspark 8 nooit echt gevaarlijk. Het ontbrak bij de stadparkers duidelijk aan scorend vermogen en een goede laatste pass

Penalty uit het niets

GRC word dan gered door een aloude voetbalwet. Nog werkelijk geen kans gehad en bij de eerste de beste bal die we uberhaubt in de 16 wisten te krijgen vond een stadsparker het nodig om Wander in zijn gezicht te schoppen. Of nou ja schoppen, menig toeschouwer dacht aan een indirecte vrije trap voor een te hoog geheven been. De scheids was echter resoluut en uit de herhaling zou later blijken dat Wander wel degelijk geraakt werd. Goed gezien dus door de overigens prima fluitende arbiter.

Wander, ook bekend met een andere aloude voetbalwet, ging wijselijk niet zelf achter de bal staan. Uiteraard was het onze aanvoerder die in deze zijn verantwoordelijkheid nam en schoof de bal, die de tegenstander ondertussen was omgewisseld voor een andere, lichtere bal, eenvoudig in de juiste hoek. Geheel tegen de verhouding in stond het 0-1, maar de vreugde was er niet minder om.

Vanaf dat moment lijkt het besef dat hoe slecht we ook speelden, dat deze wedstrijd gewoon gewonnen zou worden. Met een tegenstander mentaal geknakt lijkt het moment daar te zijn om de wedstrijd al voor rust te beslissen. Na goed afjagen voorin word Wander alleen voor de keeper gezet en komen we op 0-2. Zonder verder in problemen te komen is dat ook de ruststand.

Tactische aanpassingen

In de rust word er toch het 1 en ander omgezet. Wander word uit voorzorg naar de kant gehaald, het seizoen is immers nog lang, en Krijn schuift een linie op. Stef komt op zijn plek en Ron mag dan zijn loopvermogen op het middenveld etaleren en ruilt qua positie met Daan en Kevin komt er in voor Rolf. Vlak voor de wedstrijd ruilen Jeroen en Ron nog van flank aangezien de tegenstander die voor Ron bedacht was dat ook gedaan had. Volgt u het nog?

Enkeltje ziekenboeg

Hier bleef het echter niet bij want al na 5 minuten moest Krijn zich laten vervangen met een, u raad het al, enkelblessure. De medische staf van GRC had maandag wat uit te leggen bij het bestuur, want na Frank, Wander, Jos en Sander was Krijn de vijfde die zich met een enkelblessure moest melden bij de ziekenboeg.

Gijsje in de spits

Dit betekend dan wel dat Gijs, el capitan, alias drie keer geel in 1 wedstrijd, zich mag opmaken voor zijn debuut in de spits. Met de moordende concurrentie voor de posities voorin leek Gijs zich te moeten focussen op een plek rechtsback.
Hij had zijn invalbeurt kunnen of eigenlijk moeten opleuken met een doelpunt. Vanaf de rechterkant werd de bal over de hele gegooid naar Gijs die linksvoor was gepositioneerd. Vakkundig ontdeed hij zich van zijn tegenstander en kon alleen op de keeper af. In gedachte was hij waarschijnlijk al bezig met hoe te juichen, welke route hij zou lopen, welke fans hij zou bedanken en hoe hij zijn nieuwe positie kon opeisen de komende maanden. Helaas vergat hij wat dan hoort bij een dergelijke situatie en dat is de trekker overhalen. Miraculeus red de keeper en moet Gijs nog even wachten op zijn eerste seizoenstreffer…
Enige momenten later kreeg uw verslaggever een soortgelijke kans, maar enigszins in de war gebracht door een wel heel snel uitlopende doelman, mikt hij de bal ruim naast de palen.

Weer de nul

Voor stadspark lijkt dit het startschot voor een slotoffensief. Achterin gaan ze 1-op-1 spelen en krijgen waarrempel kans op kans. Gelukkig voor de club met de Rode V pakt Sander deze gelegenheid aan om zich te onderscheiden. Miraculeus tikt hij de ballen uit het doel. De kritische GRC volgers die zich publiek afvroegen of het niet de tijd was om Mando een kans in ons roemruchte elftal te geven waren konden niet anders dan toegeven dat Sander de enige echte GRC-4 GRC-2 doelman is.

GRC kon rustig op de verdediging leunen, al had de wedstrijd nog 4 uur langer geduurd, dan nog zou het niet gelukt zijn om te scoren. Zelfs een toch wel makkelijk gegeven penal werd hoog over geschoten. De analisten vroegen zich na afloop dan ook af of Stadsprak überhaupt wel eens op afwerken trainde, maar dat terzijde. Uiteindelijk waren het zelfs de spelers van Stadspark die de scheidsrechter smeekten om dan maar af te fluiten.

Nazit op balkon

Iets wat deze club goed geregeld had is het balkon bij de kantine. Dit geeft uitzicht over het hoofdveld waar de directe concurrenten Stadspark 9 en Velocitas 1897 3 in gevecht waren om aansluiting te vinden bij de subtop. Dit gecombineerd met een  herfstzonnetje en een paar alcoholische versnaperingen zorgden voor de ideale omstandigheden om uitgebreid te proosten op een prima seizoenstart.

De statistieken:

Datum: 31 oktober 2015

Westrijd: Stadsprak 8 – GRC 2

Uitslag: 0-2 (rust 0-2)

Opstelling 1e helft: Sander, Martijn, Peter, Jos, Oedze, Jeroen, Krijn, Rolf, Daan, Ron, Wander

Opstelling 2e helft: Sander, Martijn, Peter, Jos, Oedze, Ron, Kevin, Stef, Jeroen(75. Rolf), Daan, Krijn (55. Gijs)

Assistenten:  Stef en Chris
Topscorerslijst per 31 oktober 2015:

5 – Frank

4 – Robert

3 – Krijn

2- Wander

1 – Jos en Kevin

Comments are closed.