Home   Stand / Uitslagen   Gastenboek


GRC Groningen 4- ACV 8: 3-9 (rust 0-7)

door Ido Dijkhuis, 23 februari 2013 Soms denk je wel eens,  op een achternamiddag in februari: lieve meneren bij de KNVB, zou het niet fijn zijn en vooral ook duidelijk als de ouderwetse winterstop gewoon weer ingevoerd zou worden? Dat je als welwillende amateur van Bal Op Dak 15, Apekutterveensche Boys 9 of het 5e […]

door Ido Dijkhuis, 23 februari 2013

Soms denk je wel eens,  op een achternamiddag in februari: lieve meneren bij de KNVB, zou het niet fijn zijn en vooral ook duidelijk als de ouderwetse winterstop gewoon weer ingevoerd zou worden? Dat je als welwillende amateur van Bal Op Dak 15, Apekutterveensche Boys 9 of het 5e elftal van DGPDWDTD (Door Goed Positiespel Draaien Wij De Tegenstander Dol) gewoon op voorhand zeker weet dat er in de maanden januari en februari geen programma is. Dat je dus zeker weet dat je niet wekelijks dat gedonder met sneeuw en ijs hebt en die afgelastingen op het allerlaatste moment. Geen gekleum meer op achterafveldjes bij een gevoelstemperatuur van -7. Dat je niet, ergens in januari een keer een wedstrijd speelt (omdat de weersomstandigheden het dan toevallig een keertje toelaten) en daarna weer 5 weken tegen rayonhoofden in Friesland aan mag kijken. Wat zou het mooi zijn om, in plaats van dit alles, gewoon lekker in april of mei op een mooie lenteavond lekker tegen een bal mogen trappen. Maar helaas, de werkelijkheid is rauwer. Half mei zijn we , zoals ieder jaar, natuurlijk al weer lang en breed uitgevoetbald. En ja, ik weet wel, voetbal heet een wintersport te zijn (net als skiën, schaatsen en bobsleeën….) en we zijn geen mietjes (althans, de meesten van ons toch niet) en we smelten niet meteen maar toch….


Ook op deze steenkoude zaterdagmiddag in februari was het eigenlijk geen weer om bij de warme kachel vandaan te komen om in plaats daarvan in je korte broek op een veld te gaan staan maar er moest gevoetbald worden. De wedstrijden op gras waren, vanwege de vorst in de grond, allen afgelast maar op het kunstgras kon er gebald worden, had men besloten.

 
Zo stonden om half 5 de twee teams van CRC 4 en ACV 8 kleumend en bibberend tegen over elkaar opgesteld in de diepvrieskist die we verder in dit verslag aan zullen duiden met K2, jargon voor Kunstgrasveld 2. De gevoelstemperatuur was ongeveer -6 en de ijzige wind die over Corpus den Hoorn blies, maakte dat het zeer onaangenaam aanvoelde. Eerlijk is eerlijk, als je eenmaal bezig was met voetballen  viel het alleszins mee met de kou. In beweging blijven luidde het devies. Het was vooral erg vervelend voor de mensen langs de kant en in de dug-out die stil stonden of zaten en langzamerhand veranderden in ijslolly’s.

 
Onze laatste wedstrijd tot nu toe, op 2 februari uit tegen het 3e van Pelikaan S, moest ik aan mij voorbij laten gaan. Ik begreep van een aantal ooggetuigen dat er die middag best wat meer in had gezeten dan de uiteindelijke 4-1 nederlaag (goal van Egbert) maar goed, het werden dus zéro points. Ook vandaag was het op voorhand al een pittig potje. Koploper ACV 8 had tot nu toe maar weinig steken laten vallen. Slechts 1 keer hadden de Assenaren gelijk gespeeld en 1 keer verloren, van Grijpskerk 4. En laat nu net dat laatste elftal onlangs uit de competitie zijn gehaald. De 3 verliespunten van ACV verdwenen daarmee natuurlijk ook weer uit de stand. Helaas voor ons verdwenen ook de 3 punten van onze 6-1 winst op datzelfde Grijpskerk uit de boeken zodat we nu nog slechts 3   in plaats van vier overwinningen over hebben gehouden. Hadden we in november nog even de illusie dat we aansluiting bij de subtop zouden kunnen realiseren, nu vinden we onszelf weer (onderin) de middenmoot terug.

 
Af en toe lijkt het bij GRC 4 een soort vreemdelingenlegioen. Regelmatig begroeten we nieuwe spelers uit diverse windstreken omdat we op eigen kracht geen elftal op de been kunnen krijgen. Ook vanmiddag was een aanzienlijk deel van onze vaste spelersgroep niet aanwezig: geen Bram (gestopt), Daan, Jacob, Han, Jeroen, Erik, Jesper, Ron en Sander. Daarnaast lijkt de voetbalcarrière van Chris helaas vroegtijdig beëindigd te zijn door aanhoudend blessureleed aan de knie. Gelukkig hadden de managers Van der Weij en Sieben weer wat invalkrachten bij andere GRC teams los weten te weken en na een rondje wederzijds voorstellen in de kantine konden we vervolgens los.
De wedstrijd dan maar. Tja, eens even denken, wat kan ik er voor zinnigs over zeggen? De toon werd meteen gezet. ACV trapte af en een lange bal in voorwaartse richting volgde. De bal vloog over onze verdediging, stuitte een keer waarna een ACV’er de leren knikker ongehinderd achter Robbie mocht peren: 0-1. Op dat moment waren er welgeteld een seconde of 4 gespeeld en geen GRC’er had de bal nog geraakt! Ik weet het niet zeker maar ik vermoed dat het een record is voor het 4e. Het was in elk geval lekker beginnen…..

 
Helaas bleek het geen incident want het ging van kwaad tot erger. GRC probeerde wel te voetballen, combineerde soms ook best aardig, maar in de omschakeling was ACV dodelijk effectief. Na 10 minuten was de wedstrijd feitelijk al beslist en stond het 0-3. Maar daar bleef het niet bij. De teller liep gestaag door: 0-4, 0-5, 0-6 en 0-7. En we waren pas halverwege. Waar ging dit naar toe? GRC had in de 1e helft zelf maar een paar kansjes weten te creëren. Anne schoot een keer goed uit de tweede lijn en Paul had de beste kans maar schoot van dichtbij niet meedogenloos genoeg in. Dat was het wel. We vielen aan waar dat kon maar de ACV verdediging (die af en toe best rammelde) bleek vooralsnog een onneembare veste. De ruimtes tussen onze linies waren te groot, we leverden te vaak de bal onnodig in en vrijwel iedere tegenstoot leverde meteen een treffer voor ACV op. Dat was het verhaal van de eerste 45 minuten.
Wat moesten we in vredesnaam nog in het tweede bedrijf? Een 0-7 tussenstand, daar word een mens immers niet vrolijk van. Rolf, Ido en Jay kwamen in het team voor Egbert, Anne en Jan. Casper was halverwege de eerste helft al ingevallen voor de geblesseerd geraakte Geert van Nieff. De wedstrijd ging inmiddels natuurlijk al lang helemaal nergens meer over maar het was goed om te constateren dat GRC de zaken na de pauze een stuk voortvarender aanpakte dan in het eerste bedrijf. De ploeg ‘stond beter’ dan in de rampzalig verlopen eerste helft. We waren scherper in de duels en in balbezit kwamen we een stuk gevaarlijker voor de dag dan voor de theepauze. De invallers vielen allen goed in en brachten wat nieuw elan.

 

Misschien dat ACV ook wat gas terug nam maar toch: als we voor rust zo hadden gevoetbald dan had het nog geen 0-7 gestaan. Desondanks kregen we nog een tegentreffer te verwerken (0-8) voordat we zelf iets aan de score wisten te veranderen. Via twee goals van gastspeler Ronald werd het 2-8. ACV maakte er tussendoor nog een (2-9) maar het slotakkoord was toch voor ons: 3-9 door een andere gastspeler Casper. We hadden zelfs nog wat kansen op meer. Achterin hadden we de ACV-voorwaartsen redelijk onder controle. De gasten kregen beduidend minder kansen dan voor de rust. Zo ‘wonnen’ we de tweede helft met 3-2. Je hebt er verder niets aan maar voor het geknakte moreel was het een kleine pleister op de wonde. Het was in ieder geval goed om te zien dat we de pot niet helemaal ‘hadden laten lopen’ wat na die 0-7 ruststand natuurlijk zomaar had kunnen gebeuren. Op naar de volgende wedstrijd, op 2 maart uit tegen het 1e team van Een (met dan hopelijk ook weer wat meer eigen spelers aan boord), een week later gevolgd door het thuisduel tegen Potetos 5.

 

De statistieken:


Datum: 23 februari 2013
Wedstrijd: GRC Groningen 4- ACV 8
Uitslag: 3-9 (rust 0-7)
Scoreverloop:
1e helft: 0-1, 0-2, 0-3, 0-4, 0-5, 0-6, 0-7 (allen ACV spelers)
2e helft: 0-8 (ACV), 1-8 en 2-8 Ronald (2e elftal), 2-9 (ACV) en 3-9 Casper (2e elftal)

 

Beginopstelling 1e helft: doel: Rob; achterin v.l.n.r. Geert (Casper 2e elftal), Jos, Jan en Herwin; middenveld v.l.n.r. Paul, Anne (3e elftal) en Ronald (2e elftal); voorhoede v.l.n.r. Egbert, Krijn en Laurens (2e elftal)
Beginopstelling 2e helft: doel: Rob; achterin v.l.n.r. Ido, Jos, Herwin en Laurens (2e elftal); middenveld v.l.n.r. Paul, Krijn en Ronald (2e elftal); voorhoede v.l.n.r. Casper (2e elftal), Jay en Rolf
Scheidsrechter: Herman Dusink
Assistenten: 1e helft Ido, 2e helft Anne (3e elftal)
Topscorerslijst op 23-02-2013
01. Krijn, 6 x
02. Chris, 4 x
03. Rolf, Daan en Jay, 3 x
04. Peter (A-junior), Rick (3e elftal) en Ronald (2e elftal), 2x
05. Anthony, Ernesto (A-junior), Jos, Erik, Jesper, Bastiaan (3e elftal), Egbert en Casper (2e elftal), 1x

 

Stand per 23-02-2013

# Elftal G W G V P DPV DPT
1 ACV 8 12 11 1 0 34 63 17
2 ZNC 2 12 7 2 3 23 41 32
3 Pelikaan S 3 12 6 4 2 22 34 20
4 Groen Geel 6 10 6 1 3 19 35 24
5 VAKO 2 11 6 0 5 18 38 29
6 Glimmen 4 10 5 0 5 15 36 42
7 Een 1 9 3 3 3 12 26 26
8 GRC Groningen 4 (zat) 11 3 3 5 12 27 37
9 PKC’83 4 11 1 2 8 5 12 30
10 Potetos 5 10 1 1 8 4 27 54
11 CSVH 5 10 1 1 8 4 13 41

* Het elftal van Grijpskerk 4 is uit de competitie terug getrokken.

Comments are closed.